Abonneren  Inloggen

Themadag ‘Drukkersdag’ in Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof

10 augustus 2022

Zondag 28 augustus a.s. organiseert drukkersgroep ‘De Piependje Pörs’ de ‘Drukkersdag’, een unieke themadag in het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind. Er wordt aandacht besteed aan kalligrafie, papier maken, boekbinden en drukken op ambachtelijke wijze.

Op deze middag zijn diverse technieken te zien, zoals zeefdruk, foliedruk, hoogdruk, linografie, etstechniek en andere grafische technieken. Het kalligrafie-ambacht wordt gedemonstreerd, op ambachtelijk wijze worden dozen gemaakt en een boekbinder laat zien hoe boeken gebonden worden. Ook is te zien hoe boekenrestauratie in zijn werk gaat en op welke manier het stansen van drukwerk gebeurt.

Een ambachtelijke papierschepper zal o.a. het scheppen van papier met een watermerk zal demonstreren. Voor de liefhebber zijn er bijzondere papiersoorten te koop. Om het programma compleet te maken is het “Mobiel Grafisch Museum” aanwezig met een kleine collectie voorwerpen uit het tijdperk van de boekdrukkunst in de vorige eeuw. De ambachtslieden hebben voor deze middag een groot aantal experts uitgenodigd om de kneepjes van het vak te laten zien.

Meer informatie en een overzicht van alle aanwezige experts zijn te vinden op de website van het museum.