Abonneren  Inloggen

Dijkgraaf wil duurzamer en goedkoper schoolboekensysteem onderzoeken

23 augustus 2023

Demissionair minister Dijkgraaf van Onderwijs wil laten onderzoeken of het Nederlandse schoolboekensysteem duurzamer en goedkoper kan. Belangenverenigingen van ouders en docenten vinden dat het huidige systeem leidt tot papierverspilling.

Volgens Dijkgraaf is het nieuwe systeem, waarbij scholen elk jaar voor iedere leerling nieuwe boeken moeten aanschaffen, duurder voor scholen, schrijft NOS.nl. Dat zou ertoe leiden dat docenten minder vaak de leermiddelen kunnen kiezen die ze willen, omdat het geld op is. Uitgeverijen Noordhoff, ThiemeMeulenhoff en Malmberg brengen hier tegenin dat de nieuwe boeken milieuvriendelijker zijn om te produceren dan de oude.

Lees het volledige artikel op de website van de NOS.


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters