Abonneren  Inloggen

Eshuis introduceert afwasbare etiketten voor duurzame retourflessen bierbrouwers

25 april 2024

Etikettendrukkerij Eshuis uit Dalfsen lanceert een nieuwe duurzame toevoeging: afwasbare etiketten. Met de introductie van afwasbare etiketten biedt Eshuis een nieuwe oplossing voor bierbrouwers die gebruik willen maken van de Bruine Nederlandse Retourfles (BNR). De etiketten zijn makkelijk te verwijderen met water, zodat er geen lijm- en etiketresten op de fles achterblijven. Dit betekent dat flessen en verpakkingen gespoeld, gereinigd en hergebruikt kunnen worden.

Naast een milieubewuste keuze bieden afwasbare etiketten volgens Eshuis een voordeel bij het verminderen van schade aan fles of verpakking. ‘Met afwasbare etiketten blijft de kwaliteit van de verpakking zo goed mogelijk, omdat resten niet achterblijven op de fles of verpakking. Dit zal bijdragen aan het verminderen van verpakkingsafval, waardoor de CO2-footprint met 40% verkleind zal worden. Het verminderen van verpakkingsafval heeft weer als voordeel dat kosten worden bespaard. Op deze manier wordt het ook voor de kleinere bierbrouwer gemakkelijker om met statiegeldflessen te werken.’

Afwasbare etiketten voor BNR-fles als toekomstgerichte oplossing

Met de retourfles wordt hergebruik van de fles gestimuleerd. Eshuis verwacht dat eenmalige flessen langzamerhand uit de markt verdwijnen. ‘Met de ontwikkeling van afwasbaar materiaal voor de BNR-fles helpen we de bierbrouwers met dit vooruitzicht. Zo ben je als ondernemer bezig met de toekomstige eisen binnen de verpakkingsindustrie.’

De afwasbare etiketten zijn leverbaar in kleine en grote oplage. Meer informatie is te vinden op de website.


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief