Abonneren  Inloggen

Drupa 2024 trekt 170.000 bezoekers

10 juni 2024

Afgelopen vrijdag was de elfde en laatste dag van vakbeurs Drupa 2024 in Düsseldorf. In totaal mochten de 1.643 exposanten uit 52 landen zo’n 170.000 bezoekers uit 174 verschillende landen verwelkomen.

80% van de bezoekers was internationaal, een record voor Drupa. Na Europa was Azië met 22% de sterkst vertegenwoordigde regio, gevolgd door Amerika met 12%. Erhard Wienkamp, ​​Managing Director van Messe Düsseldorf, is zeer tevreden over het verloop van de beurs: ‘Drupa heeft zijn positie als toonaangevende beurs in de sector en zijn unieke aantrekkingskracht op een opmerkelijke manier onderstreept. De indrukwekkende internationale flair en vooral de hoge beslissingsvaardigheid van de bezoekers zorgden enerzijds voor diepgaande en goed onderbouwde technische discussies op de beursstands en anderzijds voor veel directe investeringsbeslissingen. Onze exposanten vertelden ons over koopovereenkomsten voor grote volumes.’

‘Tijdens Drupa 2024 hebben we uit de eerste hand ervaren hoe relevant en veerkrachtig deze sector is’, vat Sabine Geldermann, directeur Drupa, Portfolio Print Technologies, samen. ‘De gemeenschap is vastbesloten om samen de koers voor de toekomst uit te zetten. Het uitwisselen van ideeën met mensen uit alle continenten en uit alle sectoren van de industrie was buitengewoon verrijkend en inspirerend.’

De vorige Drupa, in 2016, werd door ruim 260.000 mensen bezocht. De data voor Drupa 2028 zijn op dit moment nog niet bekend.

Copyright: Messe Düsseldorf/ctillmann


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief